Vanlige spørsmål

Hva er BellyBliss ?

BellyBliss er et spesielt potent og effektivt probiotikum, med en rekke helsefremmende egenskaper.

BellyBliss bidrar til bedre helse og reduserer plager fra mage og tarm på svært mange måter.

BellyBliss er biologisk rent og helt uten skadelige tilsetningsstoffer.

BellyBliss er basert på solid vitenskapelig dokumentasjon

Når bør jeg ta BellyBliss for best effekt ?

1-2 kapsler til frokost og 1-2 kapsler før leggetid. Prøv deg frem da behovet er forskjellig for den enkelte.


Tar du BellyBliss i forbindelse med måltider, vil det kunne bidra til effektiv og fullstendig nedbrytning av næringsstoffer. Dersom du tar BellyBliss på tom mage, rett før leggetid, vil de helsefremmende egenskapene til BellyBliss være mest fremtredende.

Om probiotika

Når man kjøper kosttilskudd med Probiotika er det viktig å kunne identifisere hvilke probiotikastamme det inneholder. For å kunne identifisere en probiotika, må man kjenne til dens slekt, art og stamme. Eksempelvis er Lactobacillus plantarum OM, hvor Lactobacillus er slekt, plantarum er art og (OM) er stammen. Når en bruker spesifikke probiotikastammer, sikrer man å få den samme grundig undersøkte probiotikastammen hver gang.

-Wikipedia link til OM stammen-

Man kan sammenligne det å kjøpe probiotika med vitaminer: Når en kjøper vitaminer (slekt), vil man ikke bare vite hva slags vitamin det er f.eks vitamin B (art) men også hva slags type B-vitamin f.eks. B6 (stamme).

Forventet effekt

Gjennom en velfungerende magehelse og fordøyelse vil man oppleve en rekke positive effekter både på innsiden og utsiden; friskere hud, sunnere hår, økt opptak av næringstoffer, mer overskudd og et sterkere immunforsvar er blant de effektene man kan forvente ved daglig bruk av BellyBliss

- Bedre tarmhelse/ fordøyelse

- Styrker immunforsvaret 

- Øker næringsopptaket og gir deg mer energi 

- Bekjemper farlige bakterier

- Hjelper og forebygger mot hard og løs mage

Spørsmål og svar

Hva er probiotika?

Probiotika er levende mikroorganismer , som når det inntas i tilstrekkelige mengder, har en gunstig effekt på kroppen. For at en melkesyrebakterie skal få tittelen “probiotisk”, må den kunne overleve magens sure miljø for å være aktiv i resten av fordøyelseskanalen, hvor den utgjør mesteparten av sitt arbeid. BellyBliss er et spesielt potent og effektivt probiotikum, med evnen til å opprettholde en sunn bakterieflora i mage og tarm. 

Ekspedering

Vi har kort ekspederingstid for ordrer, normalt 1-2 virkedager.

Når får jeg ordrebekreftelse?

Ordrebekreftelse sendes på e-post kort tid etter din ordre er bekreftet betalt eller godkjent med faktura/delbetaling.

Kan dere sende varene i oppkrav?

Nei, dessverre. Vi sender kun ut varen etter at ordren er forskuddsbetalt.

Er det mulig å hente varene selv?

Det er per i dag dessverre ikke mulig å hente varene direkte hos oss.

Jeg fikk ikke alle varene jeg betalte for. Hva gjør jeg?

For å gi beskjed til oss om at en vare mangler kan du sende en epost til kundeservice: info@bellybliss.no

Sender dere pakker til Svalbard eller utlandet?

Nei, dessverre.

Hva skjer om jeg lar være å hente pakken min?

Da vil pakken bli sendt i retur til oss. Ønsker du varene, kan du betale ny frakt på kr 59,- via en uavhentetordre som opprettes av systemet. Dersom du ikke betaler uavhentetordren innen fristen eller ikke vil ha ordren på nytt vil vi trekke fra kr 200,- samt returporto på kr 59,-. Eventuell rest vil bli kreditert.  Hvis du mener Posten er ansvarlig for returen ber vi deg ta dette opp med dem. Sendingsnummer på det som ble returnert, og som du må oppgi. Tar Posten på seg ansvar for returen og utgifter for frakt vil vi kunne sende varene på nytt uten utgifter for deg.

Jeg har ikke fått ordrebekreftelse på mail. Hva har skjedd?

Det hender dessverre av og til at e-post fra oss stoppes av et spamfilter. Det er helt umulig for oss å forsikre oss mot at dette skjer og vi får heller ingen tilbakemelding når e-posten stoppes.

Fakta og fordeler

Fordeler med BellyBliss >

BellyBliss har sterke fordeler sammenlignet med tilgjengelige erstatninger. BellyBliss er laget av melkesyrebakterien Lactobacillus plantarum OM. De helsefremmende egenskapene til bakteriestammen er forbedret gjennom en unik og eksklusiv patentert prosess, som på en naturlig måte gjør BellyBliss til et spesielt potent og effektivt probiotikum. Utgangspunktet for BellyBliss® er en biologisk helt ren stamme av Lactobacillus plantarum OM, fri for forurensninger og andre bakterier, og BellyBliss er derfor trygt og sikkert å bruke for mennesker.

-Wikipedia link til OM stammen-

Lactobacillus plantarum OM >

Lactobacillus plantarum OM er navnet på den unike melkesyrebakteriestammen BellyBliss® består av. De helsefremmende egenskapene til bakteriestammen er forbedret gjennom en eksklusiv patentert prosess, som på en naturlig måte gjør BellyBliss® til et spesielt potent og effektivt probiotikum

Melkesyrebakterier er gram-positive, oftest ikke-sporedannende, ikke-pustende staver eller kokker, som er ufarlige for mennesker. Bakteriestammene er kjennetegnet av høy toleranse for lav pH. Naturlig fermentering resulterer i økt surhet fra produksjon av organiske syrer, og Lactobacillus plantarum OMs evne til å tåle lav pH setter stammen i stand til å utkonkurrere andre bakterier som opprinnelig blomstret i samme habitat. Forsuring er en potent metode for å hemme vekst av skadelige bakterier, og bakteriestammer som ligner på Lactobacillus plantarum OM har derfor opp gjennom historien blitt utstrakt brukt til matkonservering. Følgelig er slike bakteriestammer en del av den naturlige mikrobielle floraen i mat og fødemidler mennesker har konsumert over svært lang tid. Eksempelvis kan tilsiktet gjæring av melk dateres tilbake til århundrer før Kristi fødsel (Abdelgadir et al. 1998). Ettersom mennesker over tusener av år har inntatt matvarer som inneholder melkesyrebakterier, kan disse bakteriene naturlig være tilstede både i munnhule, mage og tarm.

Noen melkesyrebakterier kan endre immunresponser og forbedre vertens evne til å bekjempe infeksjoner (Fernandes og Shahani 1990, Ozawa et al. 1983). Det er også vitenskapelig dokumentert at bakterier fra denne gruppen kan utøve antimutagene og antikarsinogene effekter (Gilliland 1990), og beskytte mot gastrointestinale sykdommer (Kasper 1998). Probiotika kan videre ha virkning på kolesterolnivåer, i den grad at de faktisk kan anvendes som kolesterolsenkende tilsetning i matvarer (de Roos og Katan 2000). Lactobacillus plantarum er et utbredt medlem av slekten Lactobacillus, og er en allsidig art med et av de største genomene kjent blant melkesyrebakterier. Bakteriestammen finnes i mange gjærede matvarer, inkludert; surkål, sylteagurk, oliven på lake, Koreansk kimchi, Nigeriansk Ogi, surdeig, annet gjæret plantemateriale, og også i mange typer melk, oster, gjærede pølser og tørrfisk. Det er kjent at Lactobacillus plantarum i varierende grad kan overleve i den humane magetarmkanalen, og bakteriestammene er således spesielt godt egnet som probiotika.

Insidensen av plager fra fordøyelsen er økende i befolkningen, og det er følgelig spesielt interessant at Lactobacillus plantarum er vist å lette symptomene på; ulcerøs kolitt, Crohns sykdom og irritabel tarm syndrom (IBS) (Niedzielin et al. 2001). Lactobacillus plantarum OM innehar de naturlige helsefremmende egenskapene til Lactobacillus plantarum, men disse er videre markant forbedret gjennom en eksklusiv patentert prosess, og sluttresultatet er et spesielt potent og effektivt probiotikum. De viktigste vitenskapelig dokumenterte egenskapene Lactobacillus plantarum OM innehar på et molekylært og cellulært nivå er proteolytisk-, antiviral-, antibakteriell- og antitumor aktivitet. Disse spesifikke egenskapene er svært positive for generell helse, og beskytter mot flere viktige årsaker til sykdom: Fordøyelsesvansker, virus, bakterier og kreftutvikling. Lactobacillus plantarum OM er en unik bakteriestamme, og gjør BellyBliss® til et unikt probiotisk produkt. -Wikipedia link til OM stammen-

BellyBliss og andre erstatninger >

De fleste erstatningsprodukter inneholder en uren blanding av flere bakteriestammer. Disse blandingene er ofte miksturer av ulike bakterier og kunstige tilsetningsstoffer. Det betyr at man ikke kan forutsi alle effekter et slikt erstatningsprodukt kan ha på kroppen. 

1 stamme vs mange stammer

Når det gjelder én eller flere bakteriestammer, og antall klonedannende enheter (CFU/"antall bakterier"), finnes det ikke ett enkelt fasitsvar. Det er fordeler og ulemper med alle sammensetninger: Produkter med flere bakteriestammer og høyt antall klonedannende enheter kan være effektivt; man treffer bredt og kraftig. Imidlertid, dette kan være sterk kost for en sensitiv tarm, og det kan også påvirke en eksisterende normalflora (bakteriesammensetningen man har fra før av i tarm) uheldig. Produkter med kun én bakteriestamme og relativt færre klonedannende enheter, er på den annen side mer avhengig av at den utvalgte stammen har svært spesielle egenskaper. Dersom man ikke har inngående kjennskap til spesifikke produkter er det et ok råd å anbefale produkter med mange bakteriestammer og høyt antall klonedannende enheter, så det er forståelig at mange leger gjør det; da er man sikrere på at brukeren vil oppleve en eller annen virkning. Det betyr allikevel ikke at det vil bety en positiv opplevelse. Mange med sensitiv tarm kan få forverrede plager ved å tilføre et høyt antall ulike bakteriestammer. BellyBliss inneholder Lactobacillus plantarum OM, en patentert bakteriestamme med godt dokumenterte spesielle egenskaper. Den er meget robust og tåler både temperatur og pH (surhetsgrad) i mage og tarm. Videre har den spesifikke beviste egenskaper (antibakteriell, antiviral, antineoplastisk, og proteolytisk) som kan bidra til betydelig bedre tarmfunksjon hos mennesker med f.eks irritabel tarm (IBS) eller andre fordøyelsesproblemer. BellyBliss er i tillegg fremstilt uten bruk av tilsetninger som kan virke belastende for en sensitiv tarm.

BellyBliss og trygghet >

BellyBliss har den store fordelen å bestå av kun én spesifikk biologisk helt ren bakteriestamme, som er forbedret gjennom en patentert, naturlig prosess. Bakteriene i BellyBliss er ikke en blanding eller mikstur, men et helt rent isolat. BellyBliss er derfor kun forbundet med helsefremmende effekter.

Hva gjør BellyBliss unikt >

For det første er BellyBliss helt trygt og sikkert i bruk. BellyBliss inneholder ingen kunstige tilsetningsstoffer, og det er ikke blandet flere bakterier eller skadelige kjemikalier sammen til en mikstur. BellyBliss er et rent isolat med forutsigbare helseeffekter. BellyBliss har spesifikke helsefremmende egenskaper som er godt vitenskapelig dokumenterte. De viktigste egenskapene BellyBliss innehar på et molekylært og cellulært nivå er proteolytisk-, antiviral-, antibakteriell- og antitumor aktivitet. Disse spesifikke egenskapene er svært positive for generell helse, og beskytter mot flere viktige årsaker til sykdom: fordøyelsesvansker, virus, bakterier og kreftutvikling.

BellyBliss og proteolytisk aktivitet >

Det at BellyBliss har vitenskapelig dokumentert proteolytisk aktivitet innebærer at bruk av BellyBliss vil gjøre nedbrytningen av proteiner i mage og tarm lettere. Mange mennesker opplever fordøyelsesbesvær i form av smerter, gassplager, uregelmessig tømming av tarmen, forstoppelse eller hard/løs avføring. Dette kan skyldes ufullstendig nedbrytning av næringsstoffer. BellyBliss bidrar til effektiv og fullstendig nedbrytning og opptak av proteiner, og kan derfor gi en bedre tarmfunksjon og ny hverdag for mange mennesker.

BellyBliss og antiviral aktivitet >

BellyBliss har vitenskapelig dokumenterte virusbekjempende egenskaper. En av de vanligste årsakene til behov for kontakt med lege i Norge er virusinfeksjoner. Influensa er en virussykdom som rammer 10-30% av befolkningen i løpet av et år, og hvert år dør det i gjennomsnitt 900 mennesker i Norge av influensa. Den antivirale aktiviteten til BellyBliss kan virke forebyggende og gjøre virusinfeksjoner som influensa sjeldnere og mer kortvarige.

BellyBliss og antibakteriell aktivitet >

Det at BellyBliss har vitenskapelig dokumentert antibakteriell aktivitet innebærer at BellyBliss kan bekjempe sykdomsfremkallende bakterier. Bakterier forårsaker mange av de alvorligste tarminfeksjonene. Salmonella, shigella, campylobacter og clostridium er eksempler på særlig virulente bakterier som infiserer mennesker. Disse bakteriene kan gi dødelige sykdommer som tyfus og dysenteri. De helsefremmende egenskapene til BellyBliss kan redusere både alvorlighetsgrad og varighet av symptomer, og også forebygge infeksjon.

BellyBliss og antitumoraktivitet >

Tumor betyr svulst og brukes som betegnelse på mange ulike kreftsykdommer. BellyBliss har vitenskapelig dokumentert antitumoraktivitet. BellyBliss kan både beskytte mot at svulster skal utvikle seg, og redusere svulststørrelse av allerede etablerte svulster. Dette betyr at BellyBliss både kan forebygge kreftsykdom, og bidra til å bekjempe eksisterende kreftsykdom.

Helsefremmende effekter ved melkesyrebakterier >

Mennesker har brukt melkesyrebakterier i tusenvis av år. Det har lenge vært kjent at melkesyrebakterier kan bidra til god helse, og det finnes mange moderne produkter som tillages med melkesyrebakterier. BellyBliss er ledende fordi det inneholder en biologisk helt ren bakteriestamme, og ikke er tilsatt kunstige stoffer eller skadelige kjemikalier. Bakteriestammen som brukes i BellyBliss gjennomgår en unik og eksklusiv patentert prosess, som på en naturlig måte forbedrer de helsefremmende egenskapene til melkesyrebakterier. BellyBliss er vitenskapelig dokumentert å ha helt spesifikke sykdomsforebyggende og sykdomsbehandlende egenskaper. Noe av det som gir BellyBliss sterke fordeler over tilgjengelige erstatninger er altså at BellyBliss® er helt rent, har naturlig forbedrede egenskaper, og er vitenskapelig dokumentert å ha svært potente effekter mot virus, bakterier og kreftutvikling.

BellyBliss og alvorlige sykdommer >

BellyBliss er et probiotisk produkt laget av melkesyrebakterier, fremstilt på en unik måte. Dette gir BellyBliss egenskaper som kan være sterkt helsefremmende. BellyBliss er likevel ikke et legemiddel, og ved sykdom bør man alltid oppsøke lege for utredning og eventuelt behandling. BellyBliss vil kunne være et svært nyttig bidrag, men skal ikke alene brukes i behandling av sykdom som ikke har vært avklaret hos lege.

Mage og tarmplager >

I tillegg til at BellyBliss kan virke helsefremmende gjennom sine potente effekter mot virus, bakterier og kreftutvikling, har BellyBliss proteinnedbrytende egenskaper. Dette vil i seg selv kunne lindre og fjerne symptomer og plager knyttet til ufullstendig og vanskelig nedbrytning i tarmen. I mage og tarm er det videre mange ulike bakterier som konkurrerer om plass og ressurser. Noen bakterier kan gi sykdom, mens andre, som melkesyrebakterier, bidrar til å bevare god helse. Bakteriestammen i BellyBliss har gjennomgått en unik og eksklusiv patentert prosess, som gir denne stammen av Lactobacillus plantarum ekstra gode helsefremmende egenskaper.

BellyBliss i et moderne kosthold >

I et moderne kosthold er det dessverre for mange en stor andel behandlede matvarer. Med behandlede matvarer menes mat som er forbehandlet av produsentene, på ulike måter og i varierende grad. Eksempler på behandlede matvarer er kjente produkter som ferdigmatserier som kun trenger oppvarming i mikrobølgeovn; frossenpizza; pulverposer som skal bli sauser, gryteretter og marinader; retter på glass og hermetikk; kjøttdeig, farser og mange andre produkter. Selv i utgangspunktet rene råvarer som ferske grønnsaker og hele kjøttstykker er i dagens Norge ofte behandlet med sprøytemidler, hormoner eller antibiotika. Konsekvensene av et slikt kosthold kan være at den naturlige sammensetningen av bakterier i mage og tarm blir ødelagt. Fra naturens side er det et delikat samspill mellom bakterier i menneskets normalflora, og mellom bakteriene og menneskeceller. BellyBliss er laget av en biologisk helt ren stamme av Lactobacillus plantarum OM, ikke tilsatt kunstige stoffer eller skadelige kjemikalier. Gjennom en unik og eksklusiv patentert prosess er bakteriestammens naturlig helsefremmende egenskaper forbedret. BellyBliss kan skape balanse i mage og tarm, motvirke de negative effektene av et moderne kosthold, og stabilisere normalfloraen og dens interaksjon med menneskeceller.

Probiotika og kunstige tilsetninger i mat >

Konserveringsmidler og antibiotika tilsettes matvarer for at bakterier ikke skal ødelegge maten. Mye av det vi spiser er altså tilsatt stoffer som dreper bakterier og hindrer bakterievekst. For å ha en sunn fordøyelse er mennesket avhengig av naturlige, ikke-sykdomsfremkallende bakterier i mage og tarm. Disse bakteriene, som er så viktige for god helse, lever sammen i et nøye regulert miljø, og utgjør det som heter normalflora. Når mennesker spiser mat tilsatt stoffer ment å drepe bakterier og ødelegge for deres vekst, kan dette påvirke normalfloraen i negativ retning. BellyBliss inneholder en bakteriestamme som har gjennomgått en unik og eksklusiv patentert prosess, som forbedrer bakteriens helsefremmende egenskaper. BellyBliss kan skape balanse i mage og tarm, og motvirke de negative effektene store deler av et moderne kosthold har.

BellyBliss og overlevelse i mage og tarm >

Gjennom en unik og eksklusiv patentert prosess forbedres egenskapene til bakteriestammen som brukes i BellyBliss. Den patenterte prosessen gjør BellyBliss til et robust probiotikum som kan opprettholde en sunn bakterieflora i mage og tarm hos mennesker. En av de mange fordelene BellyBliss har sammenlignet med andre tilgjengelige erstatninger, er at dosering og dosejustering av BellyBliss er enkel og rask. I situasjoner hvor man enten ikke ønsker påvirkning av BellyBliss, eller har behov for en større effekt, vil regulering av inntak av BellyBliss raskt påvirke bakteriemengden i mage og tarm.

Laktoseintoleranse og BellyBliss >

BellyBliss er 100% fritt for laktose. BellyBliss kan derfor trygt brukes av personer med laktoseintoleranse.

Melkeproteinallergikere og BellyBliss >

BellyBliss er 100% fri for melk og melkeprotein og kan derfor trygt brukes av melkeproteinallergikere. 

BellyBliss og fysisk trening >

BellyBliss har vitenskapelig dokumentert proteolytisk aktivitet. Det innebærer at nedbrytningen av proteiner i mage og tarm går lettere. Lettere nedbryting av proteiner bidrar til mer effektivt opptak. God tilgang på protein er nødvendig for å sikre optimal inkorporering av protein i muskelfibre, og er en forutsetning for økning av muskelmasse. Inntak av BellyBliss vil derfor kunne ha svært positiv effekt på utbyttet av styrketrening. Olympiatoppen anbefaler idrettsutøvere daglig inntak av probiotika.

Antibiotika og BellyBliss >

Hvis man må bruke antibiotika bør man fortsette å ta BellyBliss. Den unike og eksklusive patenterte prosessen gjør at bakteriestammen kan tåle de vanligste antibiotika noe bedre enn ordinære melkesyrebakterier. Dette betyr at BellyBliss® kan bidra til en sunn bakteriesammensetning i mage og tarm også under en antibiotikabehandling. Magesmerter, diaré og kvalme er vanlige bivirkninger av antibiotika, og skyldes i stor grad at ikke-sykdomsfremkallende bakterier, som melkesyrebakterier, blir drept. Dette kan i verste fall føre til at farlige bakterier blir dominerende. Negativ endring av den naturlige bakteriesammensetningen i mage og tarm er en godt kjent og fryktet konsekvens ved antibiotikabruk. Tilførsel av den forbedrede helsefremmende bakteriestammen i BellyBliss kan bidra til at behandling av for eksempel en sår hals eller plagsom urinveisinfeksjon skjer uten magesmerter, diaré og kvalme. Mennesker som må ta antibiotika for å behandle infeksjoner forårsaket av sykdomsfremkallende bakterier, kan derfor ha ekstra stor glede av BellyBliss.

Medisiner og BellyBliss >

Ved behandlingstrengende sykdom bør man alltid diskutere samtidig bruk av andre legemidler, kosttilskudd og probiotika med behandlende lege.

BellyBliss på utlandsreiser >

BellyBliss er et rent produkt som kommer i form av kapsler, og er derfor adskillig mer robust og stabilt enn tilgjengelige erstatninger hvor probiotika er blandet med ulike matprodukter. Kapslene har lang holdbarhet, inntil 12 måneder i romtemperatur. Kapslenes kompakte størrelse og lange holdbarhet gjør at de er ypperlig egnet til bruk på reise. Det er svært vanlig med problemer med fordøyelse, og også diaré og forstoppelse i forbindelse med opphold i utlandet. BellyBliss kan gi god beskyttelse mot mage og tarmplager som oppstår i kontakt med fremmede bakterier, og forkorte varigheten av diaré, forstoppelse og andre reiserelaterte fordøyelsesforstyrrelser.

Probiotika i matprodukter >

En ulempe med mange erstatninger er at de er tilsatt yoghurter, fruktdrikker, syrnet melk og lignende drikke- og matprodukter. For mange mennesker vanskeliggjør dette inntak av probiotika. BellyBliss kommer i form av små kapsler beregnet for å svelges hele. Kapslene inneholder en så konsentrert mengde av den forbedrede bakteriestammen at det er tilstrekkelig å ta kun få kapsler per dag. Dette gjør det svært enkelt både å oppbevare BellyBliss® hjemme, og å ta det med seg på reise. BellyBliss inneholder en biologisk helt ren stamme av Lactobacillus plantarum – OM, som gjennom en unik og eksklusiv patentert prosess har forbedrede helsefremmende egenskaper. BellyBliss er ikke avhengig av å tas sammen med kostfiber, vitaminer eller andre tilsetninger for å gi full positiv helseeffekt. Dette gjør det uproblematisk å bruke BellyBliss selv om man samtidig går på spesielle dietter eller har begrensninger på hva man kan spise på grunn av intoleranse, allergi eller sykdom. Mange mennesker ønsker heller rett og slett ikke å inkludere et nytt matprodukt i sin daglige rutine. For alle disse situasjonene er BellyBliss optimalt tilpasset.

Daglig bruk >

Som for all probiotika anbefales daglig inntak av BellyBliss for å oppnå sterkest positiv effekt på helse. For at den forbedrede bakteriestammen i BellyBliss skal kunne gi best beskyttelse mot virus- og bakterieinfeksjoner, forebygge og begrense svulstvekst og bidra til nedbryting og opptak av næringsstoffer, må man altså ta BellyBliss hver dag. Ettersom daglig inntak er nødvendig, er det en stor fordel hvis man ikke er nødt til å ta probiotika sammen med andre drikke- og matprodukter. Daglig inntak av et nytt drikke eller matprodukt kan i seg selv påvirke fordøyelsen uheldig, og det blir selvsagt flere som vil være intolerante og allergiske når man blander probiotika med meieriprodukter, fruktdrikker og andre matprodukter. Slike produkter vil nødvendigvis også inneholde konserveringsmidler og andre tilsetningsstoffer. BellyBliss inneholder en biologisk helt ren bakteriestamme, fri for forurensninger og andre bakterier. Det er derfor ikke nødvendig med kunstige tilsetninger, og BellyBliss kommer i form av små kapsler beregnet for å svelges hele. BellyBliss kan følgelig på en svært enkel og trygg måte inntas hver dag, uten øvrige endringer i kosthold eller rutiner.

Holdbarhet >

De helsefremmende egenskapene til bakteriestammen i BellyBliss er forbedret gjennom en unik og eksklusiv patentert prosess, som på en naturlig måte gjør BellyBliss til et spesielt potent og effektivt probiotikum. BellyBliss er et rent produkt som kommer i form av kapsler og er derfor adskillig mer robust og stabilt enn tilgjengelige erstatninger hvor probiotika er blandet med ulike matprodukter. BellyBliss har en holdbarhet i romtemperatur på hele tolv måneder.

Probiotika og kritisk sykdom >

Ingen forskning har vist at noen gruppering av friske mennesker kan ta skade av tilførsel av bakterier i form av probiotika. Det er imidlertid vist at alvorlig- og kritisk syke pasienter kan oppleve negative effekter ved bruk av probiotika. Mekanismen for dette er uklar, men det kan skyldes at mye probiotika består av urene bakteriestammer blandet med meieriprodukter, fruktdrikker, andre matprodukter, og tilsetningsstoffer. Dette kan ha negativ effekt hos syke mennesker. Helsedirektoratets Vitenskapskomite for mattrygghet anbefaler ikke bruk av probiotika til spesifikke grupper sykehuspasienter. De helsefremmende egenskapene til BellyBliss er forbedret gjennom en unik og eksklusiv patentert prosess, og BellyBliss inneholder en biologisk helt ren stamme av Lactobacillus plantarum – OM, fri for forurensninger og andre bakterier. BellyBliss er et probiotisk produkt i kapselform, uten kunstige tilsetninger. Ved tvil om alvorlig eller kritisk sykdom bør allikevel bruk av BellyBliss skje i samråd med lege.

Gravide og barn >

BellyBliss kommer i form av kapsler beregnet for å svelges hele, og alle friske mennesker som kan gjøre dette på en trygg og god måte kan bruke BellyBliss. BellyBliss inneholder ingen stoffer som er uheldige for mennesker, og selv laktoseintolerante, melk- og melkeproteinallergikere kan trygt bruke BellyBliss, også under graviditet.

Bivirkninger >

En bivirkning er en sideeffekt av et legemiddel eller annen behandling, og i prinsippet kan alt vi inntar eller gjør ha bivirkninger. En bivirkning til for stort inntak av vann er at man får stor urinproduksjon; en bivirkning av hard trening er at man får muskelverk. BellyBliss har ingen kjente skadelige bivirkninger, men noen mennesker kan oppleve endret aktivitet i mage og tarm når de begynner å bruke BellyBliss. For de aller fleste vil dette være forbigående, og en ny og bedre balanse i mage og tarm vil raskt etableres.

Med eller uten mat >

BellyBliss er svært enkelt i bruk. Når magesekken ikke inneholder mat, er miljøet vanligvis sterkt surt. Dette er hensiktsmessig av mange grunner, eksempelvis representerer sure miljøer en stor utfordring for mange bakterier, som ikke klarer å overleve i magesekken vår. Det sure miljøet i magesekken er derfor en effektiv beskyttelse mot bakterielle infeksjoner. For mange probiotika er dette et problem. BellyBliss består imidlertid av en bakteriestamme som har gjennomgått en unik og eksklusiv patentert prosess, som på en naturlig måte forbedrer bakteriestammens egenskaper. Dette gjør at BellyBliss tåler det sure miljøet i magen spesielt godt, og kan brukes både med og uten mat. Tar man BellyBliss i forbindelse med måltider, vil det kunne bidra til effektiv og fullstendig nedbrytning av næringsstoffer, og lette plager fra mage og tarm. Dersom man tar BellyBliss på tom mage, for eksempel uten mat, rett før leggetid, vil antiviral-, antibakteriell- og antitumor aktivitet være det mest fremtredende. Det er altså ikke slik at man må tenke på hva- eller når man har spist. BellyBliss har egenskaper som kan bidra til bedre helse ved bruk før, under eller etter måltider; både på helt tom eller helt full mage.

Alkohol og BellyBliss >

Mange mennesker opplever at mage- og tarmplager som kommer under eller etter inntak av alkohol kan bli sterkt redusert ved samtidig bruk av BellyBliss. Særlig i forbindelse med utenlandsreiser og ferier kan selv moderate mengder alkohol, i kombinasjon med en fremmed bakterieflora, gi vesentlige problemer med fordøyelsen og symptomer som kvalme, oppkast og diaré. Mange av problemene som oppstår ved alkoholinntak skyldes ikke egentlig alkoholen i seg selv, men et nedbrytningsprodukt av denne. Alkohol i øl, vin og sprit brytes av kroppen ned til det giftige stoffet acetaldehyd. Acetaldehyd er sterkt irriterende for mage- og tarmslimhinnen, og kan også gi hodepine, hjertebank, ansiktsrødme og generelt ubehag. Det er vitenskapelig dokumentert at melkesyrebakterier kan metabolisere acetaldehyd, og BellyBliss kan derfor direkte bidra til å lindre plager etter alkoholinntak.

Humane bakterier >

BellyBliss inneholder en biologisk helt ren stamme av Lactobacillus plantarum OM, som ikke kommer fra mennesker/humant materiale. Siden BellyBliss er et helt rent produkt, er alle innholdsstoffene nøyaktig kjent, og ingenting i BellyBliss kan være skadelig for mennesker. Lactobacillus plantarum er en melkesyrebakterie som har vært brukt i matlaging i tusenvis av år, og biologisk rene stammer er ufarlige.

Produkter med humane bakterier >

Mange erstatningsprodukter henter sine bakterier fra mennesker. De fleste erstatningsprodukter inneholder blandinger av flere bakteriestammer og er derfor ikke rene. I Norge er ledende forskere og helsemyndighetene skeptiske til bruk av humant materiale i flere sammenhenger, og regjeringen forsøker å begrense mulige skadelige effekter gjennom en streng bioteknologilovgivning. Sykdommer overføres som regel lettest mellom dyr innen samme art: Altså fra menneske til menneske eller fra fisk til fisk. Det kan derfor være en stor ulempe å bruke materiale fra mennesker i fremstillingen av produkter som er ment å fremme helse.

Konkrete helseeffekter >

BellyBliss® kan bidra til bedre helse og redusere plager fra mage og tarm på svært mange måter

Som en kort, punktvis oppsummering vil BellyBliss® kunne:

• Etablere en gunstig og balansert bakteriesammensetning i tarm

• Bekjempe sykdomsfremkallende bakterier

• Bekjempe sykdomsfremkallende virus

• Forebygge og bekjempe svulstdannelse og kreftsykdom

• Forebygge og forkorte varigh

eten av diaré, forstoppelse og andre fordøyelsesforstyrrelser

• Normalisere bakteriesammensetningen i tarm under bruk av antibiotika og minske risiko for diaré og andre bivirkninger

• Bidra til effektiv og fullstendig nedbrytning og opptak av næringsstoffer i tarm

• Bidra til bedre effekt av trening

• Gi en helt ny hverdag for mange mennesker, karakterisert av gjennomgående bedre tarmfunksjon og generell helse

Referanser >

Abdelgadir WS, Ahmed TK, Dirar HA. 1998. The traditional fermented milk products of the Sudan. Int J Food Microbiol 44: 1-13.

Australian Institute of Sport (AIS). Factsheet: Probiotics. http://www.ausport.gov.au/ais/nutrition/supplements/supplement_fact_sheets/group_a_supplements2/probiotics

Birkeland S, Tandberg A. Kan probiotiske melkesyrebakterier fremme helsen? Tidsskr Nor Lægeforen 2003; 123:1701-3

Borchers AT, Selmi C, Meyers FJ et al. Probiotics and Immunity. J Gastroenterol 2009; 44:26–46 de Roos NM, Katan MB. 2000. Effects of probiotic bacteria on diarrhea, lipid metabolism, and carcinogenesis: A review of papers published between 1988 and 1998. Am J Clin Nutr 71: 405-411.

Fernandes CF, Shahani KM. 1990. Anticarcinogenic and immunological properties of dietary lactobacilli. J Food Protect 53: 704-710.

Gilliland SE. 1990. Health and Nutritional Benefits from Lactic-Acid Bacteria. FEMS Microbiol Rev 87: 175-188.

Giori et al. Effect of pH and temperature on the proteolytic activity of Lactic Bacteria. J Dairy Sei. 1985; 68 (9) 2160-2164.

Hammerman C, Bin-Nun A, Kaplan B. Safety of probiotics: comparison of two popular strains. BMJ. 2006 Dec 16;333(7581):1272.

Kang et al. Immunostimulation effects of cell wall Components isolated from Lactobacillus. J. Microbiol. Biotechnol. 1994; 4 (3) 195-199.

Mollin et al. Numerical taxonomy of Lactobacillus spp. associated with healthy and disease mucosa of the human intestines. Journal of Applied Bacteriology. 1993; 74 (3) 314- 323.

Myhre R, Brantsæter AL, Myking S, Gjessing HK, Sengpiel V, Meltzer HM, Haugen M, Jacobsson B. Intake of probiotic food and risk of spontaneous preterm delivery.   J Clin Nutr. 2010 Oct 27.

Niedzielin K, Kordecki H, Birkenfeld B. 2001. A controlled, double-blind, randomized study on the efficacy of Lactobacillus plantarum 299V in patients with irritable bowel syndrome. Eur J Gastroen Hepat 13: 1143-1147.

Norsk Helseinformatikk (NHI). Probiotika: Alvorlig syke (…). http://nhi.no/pasienthandboka/sykdommer/mage-tarm/probiotika-11578.html?page=5

Osborne JP et al. Acetaldehyde metabolism by wine lactic acid bacteria. FEMS Microbiol Lett. 2000; 1;191(1):51-5.

Ozawa K, Yabuuchi K, Yamanaka K, Yamashita Y, Nomura S, Oku I. 1983. Effect of Streptococcus faecalis Bio-4r on Intestinal Flora of Weanling Piglets and Calves. Appl Environ Microbiol 45: 1513-1518.

Kasper H. 1998. Protection against gastrointestinal diseases – Present facts and future developments. Int J Food Microbiol 41: 127-131.

Ruemmele F.M, Bier D, Marteau P et al. Clinical Evidence for Immunomodulatory Effect of Probiotic Bacteria. JPGN 2009;48:126–141.

Sachdeva A, Nagpal J. Effect of fermented milk-based probiotic preparations on Helicobacter pylori eradication: a systematic review and meta-analysis of randomizedcontrolled trials. Eur J Gastroenterol Hepatol. 2009 Jan;21(1):45-53

Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM). The use of probiotics in patients in hospitals. A benefit and risk assessment. February 2009. ISBN: 978-82-8082-291-8

Zucotti GV, Meneghin F, Raimondi C et al. Probiotics in Clinical Practice: an Overview. J Int Med Res. 2008; 36 Suppl 1:1A-53A.

West NP, Pyne DB, Peake JM, Cripps AW. Probiotics, immunity and exerciser: a review. Exerc Immunol Rev. 2009; 15:107-26.