Oppblåst mage?

Her er rådene som bidrar til at du slipper lettere unna..

 ”Alle” er plaget av luft i magen fra tid til annen, men noen plages mer enn andre. I enkelte tilfelle kan det være symptomer på tilstander som cøliaki, matvareallergi - eller intoleranse mot for eksempel laktose, Mange plages også med tilstanden irritabel tarm. Forstoppelse kan også føre til at man får problemer med mye luft i magen. Dersom du har slike bakenforliggende tilstander uten en spesifikk grunn, kan dette forebygges med daglig bruk av probiotika. 

 

Viktige årsaker til luft i magen 

Noe mange av oss sannsynligvis ikke er så bevisste på, er at dersom du er stresset, deprimert eller sliter med angst, kan dette også forårsake mageproblemer. Derfor kan det være svært viktig å vurdere både fysiske og psykiske årsaker til mageplagene. Når du har vondt i magen, sendes denne beskjeden til hjernen. Men visste du at slike beskjeder også kan sendes motsatt vei?

  

Fordøyelsessystemet kontrolleres av det enteriske nervesystemet

Et komplekst system med omtrent 500 millioner nerver. Dette er sterkt påvirket av sentralnervesystemet (hjernen), og de to systemene kommuniserer sammen via nervebanene. Det er denne sammenhengen som kan bidra til at du slutter å spise når du er mett, eller at du ikke har matlyst når du er nervøs, spent, eller engstelig for noe.

Moderne forskning har fokusert på hvor viktig forholdet mellom hendelser som påvirker hjernen er på funksjonen til tarmen via nettopp koblingen til det spesialiserte nervesystemet til fordøyelseskanalen - tarm-hjerne-aksen.

Irritabel tarm er en vanlig kroniske tarmsykdom i vår del av verden. Om lag en million norske kvinner og menn har denne lidelsen. Hovedsymptomene er magesmerter, oppblåst mage, forstoppelse, og diaré. Intensiteten i plagene varierer over tid og avtar gjerne etter et toalettbesøk. Mange sliter i tillegg med kvalme, tretthet, ryggsmerter, og hyppig vannlating. 

Det har blitt vist at personer som lider av irritabel tarm, har økt forekomst av psykologiske forstyrrelser og har blitt eksponert for mer psykologiske traumer enn resten av befolkningen. Man ser også at en gitt mengde stress har større negativ effekt på tarmbevegelighet og følelse hos disse, enn hos dem som ikke lider av irritabel tarm.

Vitenskapelige studier viser at tilskudd av snille tarmbakterier, altså probiotika kan være til svært god hjelp mot disse plagene, og for mange har Probiotika blitt avgjørende for en velfungerende fordøyelse samt fysisk og psykisk velvære i hverdagen.

Plager fra fordøyelsen er økende i befolkningen

Det er spesielt interessant at probiotikastammen Lactobacillus plantarum er vist å lette symptomene på en rekke fordøyelsesbesvær og tilstander som ulcerøs kolitt, Crohns sykdom og irritabel tarmsyndrom (IBS)

BellyBliss står bak kosttilskudd med probiotika som både er dokumentert og patentert.

Siden bakteriene har relativ kort levetid, og holder seg i kroppen i 1-2 uker, anbefales det å bruke probiotika regelmessig for å oppnå effekt.

Velg riktig probiotika

BellyBliss inneholder probiotikastammen Lactobacillus Plantarum OM.  L. plantarum er meget grundig studert og er blant de bakteriestammene det er forsket mest på. ( Wikipedia link til OM stammen )

BellyBliss kan redusere plager fra mage og tarm på mange måter: 

 Balanserer bakteriesammensetning i tarm                       

✓ Bekjemper sykdomsfremkallende bakterier

 Bekjempe sykdomsfremkallende virus

 Forebygger og forkorter varigheten av diaré, forstoppelse og andre fordøyelsesforstyrrelser

✓ Normalisere bakteriesammensetningen i tarm under bruk av antibiotika og minske risiko for diaré og andre bivirkninger

Fullstendig nedbrytning og opptak av næringsstoffer. 

Bedre effekt av trening

✓ Gi en helt ny hverdag for mange mennesker, karakterisert av gjennomgående bedre tarmfunksjon og generell helse 

Ønsker du å prøve BellyBliss?

Her er din rabattkode

✓ Finimagen2018

 Koden gir deg 50 % rabatt på første bestilling.

 Pakken blir levert direkte hjem i postkassen.

 Og husk, det er ingen bindingstid!