Irritabel tarmsyndrom (IBS)

Sliter du med magen? Her er rådene som hjelper..

 

Irritabel tarm er en fellesbetegnelse for flere plager som har med tarm og fordøyelse å gjøre. Det kan være magesmerter, oppblåsthet, forstoppelse, eller diaré. Er du en person som sliter med irritabel tarm, vet du at dette kan gi store mageproblemer, selv om undersøkelser ikke klarer å finne feilen. Tilstanden er vanlig og anslås å ramme så mye som 25% av befolkningen.

Probiotika har vist seg å ha en svært effektiv lindrende effekt på symptomer hos personer med IBS. Probiotika har få eller ingen bivirkninger og brukes nå mer aktivt av leger i behandling av IBS, før eventuell medisinering med tradisjonelle legemidler, som oftest har problematiske bivirkninger.

IBS har mange sypmtomer som reduserer livskvaliteten

Mennesker med irritabel tarm går ofte lenge uten svar på hvorfor de har plager, og kan føle seg misforstått og mistrodd. Det er synd, når bruk av probiotika kan gi stor og rask bedring i plagene hos mange.

Sverre Larsstuvold Sand // MD, PhD

Doktor Sverre Larsstuvold Sand er en internasjonalt publisert forsker med doktorgrad i molekylærbiologi, og har inngående kjennskap til melkesyrebakterier spesielt og probiotika generelt. Gjennom sine studier og erfaring med probiotika, og etter å ha jobbet klinisk med et tversnitt av befolkningen over flere år, er Sverre overbevist om at probiotika vil bli mer og mer brukt av medisinsk personell og fagfolk, både preventiv bruk for immunforsvar og fordøyelse, men at vi også vil se mer bruk blant grupper som hos idrettsfolk, gravide samt innen mental helse.

God prognose ved bruk av Lactobacillus plantarum

Mange mennesker med IBS opplever bedring ved inntak av probiotika. Avhengig av type probiotika og forhold hos den enkelte person, kan effektene variere sterkt utifra hvilke type produkt man velger. Det er derfor viktig at det gjøres en nøye vurdering av hvilken probiotikastamme som brukes for å sikre best mulig lindrende effekt.

Plager fra fordøyelsen er økende i befolkningen, og det er følgelig spesielt interessant at Lactobacillus plantarum er dokumentert å ha både symptomlindrende og helbredende effekt på flere ulike tarmsykdommer, herunder irritabel tarm.

L. plantarum kan ha innvirkning også på mental helse, da fordøyelsesbesvær og irritabel tarm har vært knyttet til økte nivåer av kortisol (stresshormon). L. plantarum kan følgelig indirekte motvirke eller lette plagene fra noen typer kronisk utmattelse, depresjon, angst og stress.

Velg riktig probiotika

BellyBliss inneholder probiotikastammen Lactobacillus Plantarum OM. L.plantarum er meget grundig studert og er blant de bakteriestammene det er forsket mest på. ( Wikipedia link til OM stammen )

God magehelse er viktig for kropp og sinn:

 Øke opptaket av aminosyrer i kosten

✓ Mer energi

✓ Bedre effekt av trening

✓ Sterkere immunforsvar

✓ Smalere midje

✓ Flatere mage

 Bedre fordøyelse

 

BellyBliss står bak kosttilskudd med probiotika som både er dokumentert og patentert.

Siden bakteriene har relativ kort levetid, og holder seg i kroppen i 1-2 uker, anbefales det å bruke probiotika regelmessig for å oppnå ønsket effekt.

Ønsker du å prøve BellyBliss?

Her er din rabattkode: 

 IBS2018

✓ Koden gir deg 50 % rabatt på første bestilling.

 Pakken blir levert direkte hjem i postkassen.

 Og husk, det er ingen bindingstid!