Bestill

Vår unike bakteriestamme

Det er den patenterte bakteriestammen Lactobacillus plantarum OM som gjør BellyBliss unik. OM-stammen av L. plantarum finnes ikke i andre produkter på markedet.  

L. plantarum OM er etablert av John Majnarich og Timothy O’Brien, som gjennom en patentert prosess har videreutviklet de helsefremmende egenskapene arten L. plantarum generelt besitter. 

 

 

Når du bruker BellyBliss, sikrer man å få den samme grundig undersøkte, og patenterte bakteriestammen - Lactobacillus plantarum OM hver gang. 

BellyBliss er ikke et blandingsprodukt, og bruker kun én spesifikk bakteriestamme, som er forsket på og utviklet over mange år, før den ble patentert for sine  egenskaper i USA.

Lactobacillus plantarum OM er en forbedret utgave av den kjente Lactobacillus plantarum, som er av de bakteriene det er forsket aller mest på. OM stammen er meget robust og tåler både temperatur og pH (surhetsgrad) i mage og tarm (trivsels temperatur for OM stammen er 37 grader, altså kroppstemperatur).

Patent nummer US5895758A

PATENTERT

Bakteriestammen i BellyBliss er patentert for sine unike egenskaper

FORBEDRET

Forbedret utgave fra en av verdens mest studerte bakteriearter

TRYGG

En ren, trygg, og potent bakteriestamme

ROBUST

Tåler både temperatur og pH (surhetsgrad) i mage og tarm, og er derfor også stabilt i romtemperatur

HYPOALLERGENISK

Helt fri for laktose, melkeprotein, og kjente allergener

NATURLIG

Helt uten skadelige tilsetningsstoffer

VEGETABILSK

Egnet for både vegetarianere og veganere; helt uten animalske ingredienser

 

Litt historie om melkesyrebakterier og L. plantarum OM

Melkesyrebakterier er gram-positive, oftest ikke-sporedannende, ikke-pustende staver eller kokker, som er ufarlige for mennesker. Bakteriestammene er kjennetegnet av høy toleranse for lav pH. Naturlig fermentering resulterer i økt surhet fra produksjon av organiske syrer, og Lactobacillus plantarum OMs evne til å tåle lav pH setter stammen i stand til å utkonkurrere andre bakterier som opprinnelig blomstret i samme habitat. Forsuring er en potent metode for å hemme vekst av skadelige bakterier, og bakteriestammer som ligner på Lactobacillus plantarum OM har derfor opp gjennom historien blitt utstrakt brukt til matkonservering. Følgelig er slike bakteriestammer en del av den naturlige mikrobielle floraen i mat og fødemidler mennesker har konsumert over svært lang tid. Eksempelvis kan tilsiktet gjæring av melk dateres tilbake til århundrer før Kristi fødsel (Abdelgadir et al. 1998). Ettersom mennesker over tusener av år har inntatt matvarer som inneholder melkesyrebakterier, kan disse bakteriene naturlig være tilstede både i munnhule, mage og tarm.

L. plantarum i matvarer

L. plantarum finnes i den mindre potente orginale varienten i mange gjærede matvarer, inkludert; surkål, sylteagurk, oliven på lake, Koreansk kimchi, Nigeriansk Ogi, surdeig, annet gjæret plantemateriale, og også i mange typer melk, oster, gjærede pølser og tørrfisk. Det er kjent at Lactobacillus plantarum i varierende grad kan overleve i den humane magetarmkanalen, og bakteriestammene er således spesielt godt egnet som probiotikatilskudd.

Kolonisering og dosering :

Lactobacillus plantarum OM koloniserer ikke tarmen permanent, og bør derfor inntas regelmessig for å opprettholde stabile nivåer av bakterien i mage/ tarmkanalen.

 

Ønsker du å prøve BellyBliss? 

Våre utsalgssteder og samarbeidspartnere