Bestill

Veien til bedre helse

Det sies at veien til god helse, både fysisk og psykisk, går gjennom magen. 

En sunn tarmflora er avgjørende for immunforsvaret, for ditt opptak av næringsstoffer og forebygging av sykdommer. En god fordøyelse gjør deg mer opplagt og fokusert i daglig livet samt gir deg mer tilstedeværelse og velbehag. Et sterkt immunforsvar gjør at du opplever bedre hverdagsmestring og mindre sykdom.

En ubalanse i bakteriekulturen har stor innvirkning på vår helse og hvordan vi føler oss. Da er det kanskje ikke så rart at det er mye fokus på dette temaet om dagen..

Å visste du at menneskekroppen består av flere baktericeller enn mennekseceller? Ordet ”bakterie” kan for mange assosieres med noe negativt, men det burde det kanskje ikke i fullt så stor grad gjøre lenger.. Faktorer som stress, lite søvn og usunt kosthold påvirker floraen i magen og tarmen som igjen innvirker på vår daglige velvære følelse.

Hva med bakterier i kostholdet?

I et moderne kosthold er det dessverre for mange en stor andel bearbeidet mat. Med bearbeidet mat menes mat som er forbehandlet av produsentene, på ulike måter og i varierende grad. Selv i utgangspunktet rene råvarer som ferske grønnsaker og hele kjøttstykker er ofte behandlet med sprøytemidler, hormoner eller antibiotika. Konsekvensene av et slikt kosthold kan være at den naturlige sammensetningen av bakterier i mage og tarm blir ødelagt.

I dag behandles altså matvarer på en måte som gjør at maten tilfører oss lite av de nyttige bakteriene som videre kan føre til oppblomstring av skadelige bakterier og sopp i tarmen. Disse skadelige bakteriene danner enzymer og giftstoffer som skader tarmens celler, reduserer kroppens utrensningsevne og belaster immunsystemet.

Er det da så rart at mange av oss sliter med fordøyelsesproblemer?

Konserveringsmidler og antibiotika tilsettes matvarer for at bakterier ikke skal ødelegge maten, så mye av det vi spiser er altså tilsatt stoffer som dreper bakterier og hindrer bakterievekst. For å ha en sunn fordøyelse er mennesket avhengig av naturlige, ikke-sykdomsfremkallende bakterier i mage og tarm. Disse bakteriene, som er så viktige for god helse, lever sammen i et nøye regulert miljø. Så når vi mennesker spiser mat tilsatt stoffer ment å drepe bakterier, kan dette påvirke vår bakterieflora i negativ retning.

Probiotika skaper balanse i mage og tarm, og kan motvirke de negative effektene av et moderne kosthold.

Ønsker du å prøve BellyBliss?

Her er din rabattkode

✓ Sunnebakterier2018

✓ Koden gir deg 50 % rabatt på første bestilling.

 Pakken blir levert direkte hjem i postkassen.

 Og husk, det er ingen bindingstid!

Våre utsalgssteder og samarbeidspartnere